Overgewicht & obesitas 4 tot 18 jaar

Wat kan ik verwachten van het behandeltraject overgewicht en obesitas?
“We weten inmiddels dat overgewicht en obesitas zorgelijk toenemen in Nederland, ook in de gemeente Lochem. Reden genoeg om als zorgverleners in de eerste en tweede lijn de krachten te bundelen om de zorg voor deze mensen zo goed mogelijk met elkaar af te stemmen. Mogelijk betrokken hulpverleners zijn huisarts, diëtist, fysiotherapeut, maatschappelijk werker, psycholoog (in samenwerking met schoolarts en/of een kinderarts). We richten ons op kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar met overgewicht of obesitas.”

De beste aanpak om dit probleem het hoofd te bieden, is de gecombineerde leefstijl interventie.

Dat betekent dat er gewerkt wordt aan een gezonder eet-, beweeg en leefpatroon, voor het hele gezin. Bij voorkeur volgen jullie dit programma in het groepstraject, maar het is ook mogelijk dit individueel te volgen.
Bekijk hier het stroomschema

De volgende disciplines begeleiden jullie als gezin:

GZ-Psycholoog:

  • Werkt aan verandering in het gedrag m.b.t. het omgaan met psychologische en leefstijlfactoren die het gewicht negatief beïnvloeden;
  • Werkt aan motivatie en kijkt hoe het in jullie gezin het beste lukt om de gezonde leefstijl toe te passen.


Kinderfysiotherapeut:

  • Checkt je kracht, mobiliteit en houding;
  • Helpt je actiever en fitter worden.


Diëtist:

  • Bekijkt aan de hand van een eetdagboek wat er gegeten en gedronken wordt in jullie gezin;
  • Leert jullie over gezonde voeding;
  • Helpt jullie een gezond eetpatroon aan te houden;
  • Controleert je gewicht en lengte

 

Zien jullie dit wel zitten? Meld je hier aan

Zorgpad Overgewicht en Obesitas is ontwikkeld door Vereniging ZorgSamen©. Er zijn met zorgverzekeraar Menzis en gemeente Lochem afspraken gemaakt met betrekking tot vergoeding van deze zorg. Voor vergoeding van de behandelingen in dit zorgpad is een verwijzing van huisarts of specialist nodig.Vergoeding van de behandelingen fysiotherapie worden voor kinderen onder de 18 jaar 18 keer vanuit de basisverzekering vergoed, normaal gesproken voldoende voor de behandelingen binnen dit Zorgpad. Vergoeding van de psychologische zorg gebeurt via de gemeente Lochem. De benodigde papieren hiervoor worden toegezonden na aanmelding.


Cool 2B Fit

leefstijlverandering voor kinderen
Bekijk

Gecombineerde Leefstijlinterventie

Leefstijlinterventie voor volwassenen
Bekijk

Inlog

alleen voor leden
Bekijk